Skip to main content

Op initiatief van Jolanda Elferink (Utrechts Centrum voor Mediation) organiseert de VMO (Vereniging Mediators Overheid) de themabijeenkomst ‘Van conflicten naar oplossingen in het sociaal domein’ op 20 juni van 14:00 tot 17:00 uur in Den Haag.

In het sociaal domein lijkt de relatie tussen burgers en overheid steeds meer onder spanning te staan. De meeste bezwaarschriften die bij gemeenten worden ingediend, komen voort uit het sociaal domein, zoals bijvoorbeeld over jeugdzorg of hulpmiddelen. Mensen die hulp nodig hebben voelen zich steeds meer in de steek gelaten.
Bent u professional in het sociaal domein en wilt u zich verdiepen in de conflicten die zich in het sociaal domein voordoen? Ziet u ook kansen en wilt u samen met andere professionals op zoek naar mogelijke oplossingen en meer weten over wat mediation hierbij kan betekenen? Dan is deze themabijeenkomst echt iets voor u.

Het programma:

  • Welkomstwoord van de nieuwe voorzitter van het VMO-bestuur Aik Kramer
  • MfN-registermediator en VMO-lid Jolanda Elferink van het Utrechts Centrum voor Mediation vertelt over haar ervaringen als mediator in het Wmo-domein
  • Gjalt Visser, staffunctionaris en ADR registermediator spreekt over het stappenplan voor de Wmo, opgesteld door de Centrale Raad van Beroep
  • Rita Verdonk, verbonden aan de Taskforce van minister Hugo de Jonge Ontregel de zorg, geeft een korte speech over hoe communicatie kan bijdragen betere zorg
  • Brainstorm: In subgroepen gaan we aan de hand van vragen in gesprek over de vraag hoe anders omgegaan kan worden met conflicten in het sociaal domein. Wat zijn oplossingen en hoe bereiken we die?
  • Plenair: Tot slot concretiseren we met z’n allen de gevonden mogelijkheden. Indien mogelijk, maken we afspraken met elkaar over hoe hier mee verder te gaan.

We sluiten af met een hapje, drankje en natuurlijk de gelegenheid tot netwerken.

Waar? De Yp, Katschiplaan 10, 2496 ZN Den Haag
Kosten (voor niet VMO-leden): € 25,-.
Aanmelden via secretariaat.vmo@gmail.com

I.v.m. locatie graag legitimatiebewijs meenemen. 

Er zijn voor deze bijeenkomst 3 PE punten bij de Mediator Federatie Nederland aangevraagd.

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.